UE Młode kury 9-16 t.ż.

Karma pełnoporcjowa dla kurcząt 4-8 tydzień życia, sypka

Składniki:

16,80% białko surowe, 4,85% oleje i tłuszcze surowe, 6,15% włókno surowe, 6,35% popiół surowy, 0,30% metionina, 0,64% lizyna, 0,90% wapń, 0,65% fosfor, 0,17% sód, 11,2 MJ energia metaboliczna/kg.

Sładniki dodatkowe na każdy kilogram:

żywieniowo- fozjologiczne składniki dodatkowe: 10.000 jednostek witamina A, 1.500 jednostek witamina D3, 0,03 mg 25-Hydroxycholecal-ciferol, 30 mg witamina E, 70 mg żelazo jako siarczan żelazawy, monohydrant, 79,8 mg mangan jako tlenek manganawy, 55 mg cynk jako tlenek cynkowy, 15 mg miedź jako miedź II- siarczan pięciowodzian, 1 mg jod jako jodan wapniowy, 0,2 mg selen jako selenin sodowy.

Skład:

Ekologiczna pszenica, kukurydza produkt z okresu przestawiania gospodarstwa na ekologiczne, ekologiczny makuch sojowy, kukurydza ekologiczna, ekologiczny makuch słonecznikowy, owies produkt z okresu przestawiania gospodarstwa na ekologiczne, Bio Legumitherm Uni ( składający się z częściowo łuskanego, podgrzanego łubinu ekologicznego, grochu ekologicznego, bobu ekologicznego, ekologiczny sojowy), ekologiczne pszenżyto,kukurydza ekologiczna, ekologiczna masa zielonej lucerny, kleik kukurydziany, drożdże piwne, fosforan jednowapniowy, ekologiczna trzcina cukrowa melasa, węglan wapniowy, ekologiczny olej sojowy.

Mieszanka paszowa może być stosowana w ekologiczno/biologicznej produkcji zgodnie z rozporządzeniem WE nr 834/2007 i WE nr 889/2008.

udział z pochodzenia rolniczego: 94,8 %

udział z pochodzenia mineralnego: 5,2%

Proporcje składników w przeliczeniu na 100% suchej masy:

  • od konwencjonalnych produkcji: 4,9%
  • produkt z okresu przestawiania gospodarstwa na ekologiczne: 27,0 %
  • z produkcji ekologicznej: 68,1%

24total visits,1visits today