UE Kury nioski

Mieszanka paszowa pełnoporcjowa dla kur niosek / Sypka

Składniki:

17,10% białko surowe, 5,15% oleje i tłuszcze surowe, 6,15% włókno surowe, 13,90% popiół surowy, 0,30% metionina, 0,66% lizyna. 3,80% wapń, 0,55% fospor, 0,15% sód, 10,6 MJ energia metaboliczna / kg.

Składniki dodatkowe na każdy kilogram:

żywieniowo- fizjologiczne składniki dodatkowe: 9.000 jednostek witaminy A, 2.700 jednostek witamina D3, 45 mg witamina E, 63 mg żelazo jako siarczan żelazawy, monohydrant, 72 mg mangan jako tlenek manganowy, 50 mg cynk jako tlenek cynkowy, 11 mg miedź jako miedź II-siarczan pięciowodzian, 0,9 mg jod jako jodan wapniowy, 0,19 mg selen jako selenin sodowy. Enzyme: 243 IU Endo – 1,4- Beta – Xylanase, 72 U Endo – 1,4- Beta- Glucanase, 63 U Endo- 1,3(4)- Beta- Glucanase 4a1602i.

Skład:

Kukurydza ekologiczna, pszenica produkt z okresu przestawiania gospodarstwa na ekologiczne, ekologiczny makuch sojowy, ekologiczny makuch słonecznikowy, ekologiczne pszenżyto, węglan wapniowy, ekologiczna pszenica, Bio Legumi- thermUni ( składający się z częściowo łuskanego, podgrzanego łubinu ekologicznego, grochu ekologicznego, bobu ekologicznego, ekologiczny sojowy), kleik kukurydziany, ekologiczna masa zielonej luceiny, grochu ekologicznego, ekologiczny olej sojowy,mfosforan jednowapniowy, ekologiczna trzcina cukrowa melasa.

Mieszanka paszowa może być stosowana w ekologiczno/ biologicznej produkcji zgodnie z rozporządzeniami WE nr 834/2007 i WE nr 889/2008.

udział z pochodzenia rolniczego: 88,7%

udział z pochodzenia mineralnego: 11,3 %

Proporcje składników w przeliczeniu na 100% suchej masy :

  • od konwencjonalnych produktów : 4,7%
  • produkt z okresu przestawiania gospodarstwa na ekologiczne: 17,0%
  • z produkcji ekologicznej 78,3 %

46total visits,2visits today